DE FRYSKE CULTUUR FOAR ELK EN IEN

Dat de Friese cultuur voor iedereen is, lijkt heel vanzelfsprekend. Dat is het helaas niet. Met het project ‘Belibje it mar’ kunnen ook alle zml leerlingen ervaren wat Friesland zo bijzonder maakt. Wil je weten hoe wij dit doen? Druk op de onderste knop en....

Belibje it mar

Deelname nationale onderwijsprijs 2013/2015

dinsdag-13-mei-2014 Categorie: Algemeen Ingezonden door: admin

In maart 2014 heeft initiatiefnemer van het onderwijsproject Pieter Zuidema het gehele project aangemeld voor de tweejaarlijkse nationale onderwijsprijs. Het betreft natuurlijk de nationale onderwijsprijs 2013-2015. De onderwijsprijs is er voor het basis onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Belibje it mar neemt deel aan de onderwijsprijs voor het basis onderwijs.

Het is een prestigieuze nationale onderwijsprijs, waarin het onderwijsproject Belibje it mar, gezien de criteria prima past, de criteria zijn:

1.Is de school erin geslaagd op een originele wijze een activiteit te ontplooien die toegesneden is op haar eigen situatie?

2.Getuigt de activiteit van creativiteit en inventiviteit?

3.Is de school in staat door deze activiteit aan haar (directe) omgeving duidelijk te maken dat zij op goede en doordachte wijze kan omgaan met de grote of kleine problemen en uitdagingen van deze tijd?

4. In hoeverre is de activiteit overdraagbaar naar andere scholen?

5.In hoeverre heeft de activiteit een plaats binnen het schoolbeleid? Sluit het project aan bij de wijze waarop de betreffende school gestalte geeft aan goed onderwijs?

Er vindt eerst een provinciale voorronde plaats. Belibje it mar dingt dus eerst mee naar de Fryske onderwijsprijs voor het basis onderwijs.

In december 2014 zal bekend worden of Belibje it mar genomineerd wordt voor die Fryske onderwijsprijs.


Terug